ویزای شینگن

ویزای شینگن

ویزای شینگن یا ویزای شنگن مدرکی است که اجازه ورود و تردد در هر یک از کشورهای عضو پیمان شینگن را اعطا می‌کند. اما پیش از هرگونه توضیح درباره شرایط اخذ ویزای شینگن، مدارک مورد نیاز، مدت اعتبار و ... بهتر است با تعریف منطقه شینگن و معنی ویزای شینگن آشنا شویم.

 

منطقه شینگن

منطقه شینگن یا شنگن (Schengen) بزرگترین منطقه بدون ویزای جهان است که ۲۶ کشور اروپایی را شامل می‌شود. کشورهای عضو پیمان شنگن تمامی قوانین مرتبط با عبور و مرور و کنترل گذرنامه را در مرزهای مشترک خود لغو کرده‌اند و اتباع هر یک از این کشورها می‌تواند به راحتی به دیگر کشورهای عضو سفر کند.

 

 
کشورهای عضو پیمان شینگن عبارتند از:  
  • اتریش
  • اسپانیا
  • استونی
  • اسلوواکی
  • اسلوونی
  • ایتالیا
  • ایسلند
  • آلمان
  • بلژیک
  • پرتغال
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • سوئد
  • سوئیس
  • فرانسه
  • فنلاند
  • لاتویا
  • لتونی
  • لهستان
  • لوکزامبروگ
  • لیختن اشتاین
  • مالت
  • مجارستان
  • نروژ
  • هلند
  • یونان

 

البته لازم به ذکر است که کشورهای واتیکان، موناکو و سان مارینو عضو پیمان شینگن نیستند اما از سیاست مرزهای باز استفاده می‌کنند.

 

 

 

ویزای شینگن

همانگونه که گفتیم، کشورهای عضو پیمان شینگن قوانین عبور و مرور را در مرزهای مشترک خود حذف کرده‌اند و به همین دلیل، قوانین یکسانی برای ورود اتباع کشورهای غیر عضو اتخاذ کرده‌اند. بدین ترتیب شما برای ورود به منطقه شینگن، به ویزای شینگن نیاز خواهید داشت.

ویزای شینگن یک ویزای کوتاه مدت است که اجازه می‌دهد به هر یک از کشورهای عضو پیمان شینگن وارد شده و برای حداکثر ۹۰ روز در یک بازه شش ماهه، در این کشورها اقامت و تردد داشته باشید. قوانین صدور ویزای شینگن به طور کلی در تمام کشورهای عضو یکسان است و هر یک از کشورهای عضو می‌توانند ویزای شینگن را برای فرد متقاضی صادر کنند. البته باید توجه داشته باشید که مدت زمان اعتبار ویزا بر اساس اهداف و شرایط شما و با صلاحدید سفارت‌ تعیین خواهد شد.

 

 

انواع ویزای شینگن

ویزای شینگن انواع مختلفی دارد که با توجه به هدف شما از سفر کشورهای عضو، نوع ویزا و مدت اعتبار آن تغییر خواهد کرد. به طور کلی انواع ویزای شینگن عبارتند از:

 

ویزای اتحادیه شینگن (Uniform Schengen Visas-USV)

این ویزا معمول‌ترین و پرطرفدارترین ویزای شینگن است. با داشتن این ویزا می‌توانید در هر شش ماه، کمتر از ۹۰ روز در هر یک از کشورهای عضو شینگن توقف داشته یا از آنها عبور کنید. ویزای اتحادیه شینگن به دو نوع مختلف تقسیم می‌شود که با توجه به ماهیت سفر شما، یکی از آنها برای شما صادر خواهد شد:

 

  • ویزای نوع A یا ترانزیت

این نوع از ویزای شینگن یک ویزای فرودگاهی است و به شما این امکان را می‌دهد که در یکی از فرودگاه‌های کشورهای شینگن پرواز خود را تعویض کنید. به عنوان مثال اگر قصد سفر به کانادا را دارید و پرواز شما یک توقف در کشورهای شینگن دارد، این نوع ویزا برای شما صادر خواهد شد و نمی‌توانید از فرودگاه خارج شوید.

 

  • ویزای نوع C یا گردشگری

این ویزای شینگن، یک ویزای کوتاه مدت برای ورود به منطقه شینگن است که به شما این امکان را می‌دهد تا در مدت زمان اعتبار ویزا، به مدت مشخصی در هر یک از کشورهای عضو شینگن اقامت داشته باشد.

 این ویزا نیز با توجه به شرایط متقاضی و هدف سفرش، به ۳ دسته مختلف تقسیم می‌شود:

ویزای یک بار ورود یا سینگل ( Single-entry): این ویزا اجازه یک بار ورود به کشورهای شینگن را به شما می‌دهد و در صورت خروج، بدون توجه به مدت زمان باقی‌مانده از اعتبار ویزا، ویزای شما باطل خواهد شد.

ویزای دوبار ورود یا دابل (Double-entry): با داشتن این ویزا می‌توانید در طول مدت اعتبار ویزای شینگن، یک بار از محدوده شینگن خارج شده و مجددا به این منطقه سفر کنید.

ویزای چندبار ورود یا مولتی (Multiple-entry): در صورتیکه ویزای مولتی شینگن دریافت کنید، می‌توانید به دفعات به کشورهای شینگن سفر کنید. تنها محدودیت شما، مدت اعتبار ویزای شماست. همانطور که پیشتر گفتیم با داشتن ویزای شینگن، تنها می‌توانید برای حداکثر ۹۰ روز در یک بازه شش ماه در کشورهای عضو اقامت داشته باشید.

ویزای مولتی شینگن با توجه به شرایط شما، در ۳ اعتبار یک ساله، سه ساله و پنج ساله صادر می‌شود.

 

ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای شینگن (Limited territorial validity visas-LTV)

بر خلاف ویزای اتحادیه که به شما این امکان را می‌دهد تا در تمام کشورهای عضو شینگن سفر کنید، با ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای شینگن می‌توانید تنها در یک کشور اقامت داشته باشید. این ویزا که در شرایط خاص صادر می‌شود، به دارنده اجازه می‌دهد تنها در کشور صادر کننده ویزا یا تعداد محدودی کشور اقامت داشته باشد. این ویزا معمولاً برای پناهندگانی که به صورت غیرقانونی به اروپا مهاجرت کرده‌اند صادر می‌شود.

 

 

ویزای ملی (National Visas)

ویزای شینگن ملی یا نوع D برای افرادی صادر می‌شود که با اهدافی مانند تحصیل یا کار، قصد اقامت بلند مدت در کشورهای شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازخواهندگشت. این ویزا نیز در دو نوع یک بار ورود و چندبار ورود برای افراد زیر صادر می‌شود:

 

  • متقاضیان حضور در دوره‌های آموزشی کمتر از یک سال
  • دانشحویان بین‌المللی که قصد تحصیل در یکی از کشورهای عضو شینگن را دارند
  • افرادی که قصد همکاری در پروژه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی مراکز معتبر را دارند
  • ورزشکاران، هنرمندان و متخصصانی که قصد به اشتراک گذاری تخصص خود را دارند
  • شرایط اضطراری مانند موارد پزشکی که فرد نمی‌تواند منطقه شینگن را در زمان مشخصی ترک کند.

 

مدت اعتبار و مدت اقامت

مدت اعتبار و مدت اقامت ویزای شینگن دو مفهوم جداگانه هستند که متاسفانه بسیاری از اوقات برای متقاضیان نامشخص بوده و دچار گمراهی آنها می‌شود.

پیشتر گفتیم که ویزای اتحادیه شینگن به شما این اجازه را می‌دهد تا در یک بازه ۶ ماهه، حداکثر ۹۰ روز در کشورهای عضو اقامت داشته باشید.

این بازه ۶ ماهه که مدت اعتبار (Visa Validity) نام دارد، از زمان صدور ویزای شینگن شما آغاز می‌شود و نمی‌توانید پس از پایان آن به کشورهای عضو سفر کنید.

اما مدت اقامت (Duration of Stay) حداکثر روزهایی است که شما مجاز به اقامت در کشورهای عضو پیمان شینگن هستید. اولین روزی که شما وارد منطقه شینگن شوید، به عنوان «روز اول» مدت اقامت شما حساب شده و تا پایان «روز آخر» (به شرط منقضی نشدن مدت اعتبار) می‌توانید در منطقه شینگن اقامت کنید.

مدت اقامت ویزای شینگن حداکثر ۹۰ روز است که سفارت کشور مورد نظر با توجه به شرایط و هدف شما از سفر، می‌تواند تعداد روزهای کمتری را برای شما تعیین کند. در صورتی که سابقه سفر چندان زیادی نداشته باشید و برای گشت و گذار به اروپا سفر کنید، معمولاً ویزای شینگن ۱۵ روزه برای شما صادر خواهد شد.

به عنوان مثال، در صورتی که ویزای شما در تاریخ ۱ ژانویه و با مدت اقامت ۱۵ روز صادر شود، می‌توانید تا ۳۰ ژوئن به کشورهای عضو شینگن سفر کنید و برای ۱۵ روز اقامت داشته باشید. با رسیدن ۳۰ ژوئن، اعتبار ویزای شما به پایان می‌رسد و حتی در صورت پایان نیافتن مدت اقامت، باید حوزه شینگن را ترک کنید.

 

مدارک ویزای شینگن

اطلاع از مدارک مورد نیاز ویزای شینگن و گردآوری آنها به طور کامل، از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این مدارک صلاحیت شما برای دریافت ویزا را نشان می‌دهد و در صورت ناقص بودن مدارک، درخواست شما بدون شک رد (ریجکت) خواهد شد.

هر چند فهرست مدارک مورد نیاز ویزای شینگن توسط سفارت اعلام می‌شود، اما ظرافت‌ها و جزئیاتی در این زمینه وجود دارد که معمولاً از طرف سفارت‌ها اعلام نمی‌شود.

کارشناسان بخش ویزای آژانس ققنوس با تکیه بر سال‌ها تجربه و تخصص در زمینه دریافت ویزای شینگن، نسبت به تمامی جزئیات و ظرافت‌های مرتبط با مدارک ویزای شینگن اشراف دارند و با بررسی دقیق پرونده، شما را در تکمیل و گردآوری یک پرونده قوی راهنمایی می‌کنند.

مدارک ویزای شینگن به طور کلی برای تمامی کشورهای عضو شینگن یکسان است اما ممکن است تفاوت‌های جزئی در مدارک مورد نیاز برخی از سفارت‌ها وجود داشته باشد. همچنین باید تمامی مدارک را به زبانی که سفارت اعلام کرده است ترجمه کنید (ترجمه رسمی با مهر دادگستری) و در روز انگشت نگاری تحویل دهید.

به طور کلی مدارک لازم برای ویزای شینگن عبارتند از:

 

  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا: ابتدایی‌ترین مرحله برای اخذ ویزای شینگن، ارائه فرم تکمیل شده درخواست ویزا است. این فرم را باید از سفارت کشور مورد نظر دریافت کرده و پر کنید اصل شناسنامه
  • اصل پاسپورت و پاسپورت‌های قبلی: پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد.
  • عکس: عکس تمام رخ جدید با زمینه سفید
  • مدارک شغلی: مدارکی مانند جواز کسب، فیش حقوقی، روزنامه رسمی شرکت و گواهی اشتغال به تحصیل که نشان دهنده وابستگی‌های شما در ایران باشد
  • پرینت گردش حساب و نامه تمکن مالی: این مدارک نشان می‌دهد که شما هم از پس هزینه‌های سفر خود برخواهید آمد و هم دلیلی برای بازگشت به ایران دارید
  • بلیت پرواز: بلیت پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
  • رزرو هتل: برگه تاییدیه رزرو هتل یا دعوتنامه فردی که قرار است در منزل او سکونت داشته باشید
  • بیمه مسافرتی معتبر: با حداقل پوشش ۳۰ هزار یورو
  • هزینه ویزای شینگن: مبلغ یورویی لازم برای انگشت نگاری

 

مصاحبه ویزای شینگن

پش از اینکه تمامی مدارک مورد نظر را تهیه کردید، باید برای دریافت وقت مصاحبه اقدام کنید. وقت سفارت یا توسط خود سفارت‌ها یا شرکت‌های کارگزاری (VFS) ارائه می‌شود. اما با توجه به تعداد بالای متقاضیان دریافت وقت سفارت بویژه در ایام نزدیک به تعطیلات، دریافت وقت سفارت در زمان مناسب کاری بسیار دشوار است. اما آژانس گردشگری ققنوس با سابقه بیش از ۴ دهه همکاری با سفارتخانه‌های مختلف، می‌تواند در کمترین زمان ممکن وقت سفارت را برای شما دریافت کند.

پس از دریافت وقت سفارت، باید در زمان تعیین شده برای ارائه مدارک و یا انجام مصاحبه با افسر ویزا به سفارت مربوطه مراجعه کنید.

هر چند سوالات مصاحبه ویزای شینگن دقیقا مشخص نیست، اما به طور کلی افسر ویزا در رابطه با موارد زیر از شما سوال خواهد کرد:

 

  • دلایل سفر
  • برنامه سفر و کشورهایی که قصد بازدید از آنها را دارید
  • وضعیت تاهل، تعداد فرزندان و خانواده
  • سابقه سفرها
  • وضعیت شغلی و تحصیلی
  • محل اقامت در طول سفر
  • میزان درآمد

 

ریجکت شدن ویزای شینگن

شاید بدترین اتفاق هنگامی که برای سفر خود برنامه‌ریزی کرده‌اید، رد یا ریجکت شدن ویزای شینگن شما باشد. ریجکتی ویزای شینگن کاملا به نظر افسر ویزا بستگی دارد و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. اما تجربه کارشناسان ویزای آژانس ققنوس نشان می‌دهد به طور کلی چند دلیل عمده برای رد شدن ویزای شینگن وجود دارد:

 

  • ناقص بودن مدارک مورد نیاز ویزای شینگن
  • ارائه مدارک جعلی و نامعتبر
  • قانع نشدن افسر ویزا نسبت به بازگشت شما به ایران

 

باید در نظر داشته باشید در صورتیکه که درخواست ویزای شینگن شما رد شود، تا شش ماه نمی‌توانید نسبت به دریافت ویزای شینگن از هیچ سفارت دیگری اقدام کنید. همچنین در صورت ثبت ریجکتی در پرونده شما، پرونده شما در دفعات بعدی با سختگیری بیشتری بررسی می‌شود.

از آنجایی که ریجکت شدن درخواست ویزا هم عواقب ناگواری برای شما دارد و هم باعث کاهش اعتبار آژانس درخواست کننده نزد سفارت می‌شود، کارشناسان ما در آژانس ققنوس پرونده شما را به طور کامل و دقیق بررسی می‌کنند تا نواقص احتمالی برطرف کرده و احتمال ریجکت شدن ویزای شینگن شما به حداقل برسد.

درصد بالای موفقیت درخواست‌های انجام شده و اعتماد سفارتخانه‌های معتبر به ققنوس، نشان دهنده تخصص و دقت بالای کارشناسان بخش ویزای ققنوس در بررسی و تکمیل پرونده‌های متقاضیان ویزای شینگن است.

 

ویزای شینگن تضمینی

متاسفانه امروزه تبلیغات «ویزای تضمینی شینگن» بسیار افزایش یافته است و افراد و موسسات بسیاری از این طریق قصد فریب متقاضیان دریافت ویزای شینگن را دارند. نکته‌ای که باید حتماً بدان توجه کنید، این است که صدور ویزا تنها در اختیار سفارتخانه کشور مربوطه است و هیچ فرد یا شرکتی نمی‌تواند در رابطه با صدور یا رد ویزای شما تضمین دهد.

حتی کارگزاران سفارتخانه‌ها (VFS) نیز تنها رابط بین متقاضی و سفارت هستند که مدارک را از شما گرفته و به سفارت تحویل می‌دهند و هیچ دخالتی در فرآیند بررسی و صدور ویزا ندارند.

در واقع منظور از ویزای تضمینی شینگن، تضمین بازگشت وجه در صورت ریجکت شدن ویزای شینگن است. اما متاسفانه افراد و موسسات سودجو از این تبلیغات دروغین برای فریب مخاطب استفاده می‌کنند.

 

ویزای شینگن فوری

همچنین یکی دیگر از تبلیغات فریبنده‌ای که بسیار متداول شده است، تبلیغ ویزای شینگن فوری است. همانطور که گفتیم، فرآیند بررسی و صدور ویزا کاملاً محرمانه و تنها در اختیار سفارت است و هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی دیگری در آن دخالت ندارد و نمی‌تواند زمان آن را تعیین کند.

همانطور که گفتیم برای دریافت ویزای شینگن باید نسبت به تعیین وقت مصاحبه اقدام کنید. برخی از آژانس‌ها و موسسات فعال در امر ویزا به‌دلیل اطلاع از زمان‌های خالی سفارت‌ها و یا برخی روابط، می‌توانند وقت نزدیکتری برای مصاحبه سفارت بگیرند.

در واقع تبلیغات ویزای شینگن فوری مربوط به دریافت وقت سفارت فوری است و ارتباطی با فرآیند صدور ویزای شینگن شما ندارد.

 

کارشناسان ما در بخش ویزای آژانس گردشگری ققنوس آماده‌اند تا ضمن ارائه مشاوره رایگان در رابطه با مراحل و شرایط دریافت ویزای شینگن، شما را در تمامی مراحل صدور ویزای شینگن همراهی کنند.